Ritualuri Sataniste

Ritualuri Sataniste

Autor FvF

Ritualurile sunt foarte importante in Satanism. Orice ritual este important indiferent de dificultatea sa sau rezultatele obtinute. In Satanism, chiar si o simpla rugaciune este importanta. Prin aceasta mica si simpla rugaciune Satanistii isi pot arata respectul si recunostinta pentru Satan, ii pot multumi, pot cere indrumare, pot cere ajutor, pot cere protectie, etc. Ritualul este foarte necesar in relatia pe care Satanistul o are cu Satan.

Satanismul se practica. Iar aceasta practica nu este intotdeauna usoara. Astfel a aparut Satanismul Modern sau Laveyan, cu intentia de a usura munca Satanistului si lasand la o parte personajul principal: Satan. In acest mod, partea spirituala nu mai era necesara si astfel, cum oamenii au tendinta de a accepta un simplu fals usor de inteles (in schimbul unui adevar complex, greu de inteles) Satanismul modern a fost acceptat de marea masa de oameni care aveau sa devina, dupa o lectura placuta, Satanisti.

Satanistul Modern nu crede in Satan, iar atat timp ca nu crezi in El este evident ca nici El nu se va obosi sa ti se prezinte, chiar si in cazul in care acesta este doar o forma rezultata din imaginatie. Asadar, pentru a face un ritual sa functioneze este nevoie de credinta, in Satan, in tine, in ritual si in rezultat.

Revenind la acea rugaciune de care vorbeam. Aceasta mica rugaciune este importanta si pentru a mentine o relatie cu Satan. Este o dovada de respect si nu numai. Ritualul trebuie facut zilnic, astfel relatia adeptului cu Satan poate evolua. Putem compara aceasta relatie cu o familie. Daca nu tineti legatura, relatia se va piede din cauza lipsei de interes. Este bine de retinut. Multi isi pierd credinta pentru ca ritualul nu a functionat sau Demonul sau Satan nu a aparut sau nu a raspuns cerintelor. Este ca oricare alta relatie cu cineva.

Orisicum, in Satanism cele mai importante ritualuri sunt Ritualul de Initiere si Ritualul de Dedicare. Acestea variaza de la traditia la traditie, dar ideile principale ale riturilor sunt aceleasi. In unele cazuri, Ritualul de Initiere reprezinta introducerea adeptului in religia Satanista iar Ritualul de Dedicare reprezinta dedicarea vietii pentru cauza lui Lucifer. In alte cazuri, Ritualul de Initiere reprezinta intentia individului de a alege un nou drum spiritual. Parasind trecutul, religia anterioara, zeul precedent si propriul sine. Acest ritual este pura blasfemie fata de sinele anterior si zeul anterior. Ritualul de Initiere este o poarta prin care adeptul paseste spre un nou drum, fie simbolic sau religios. In Demonolatrie, initierea este un ritual de primire a unui nou membru in Secta sau in Demonolatrie, in timp ce Botezul reprezinta inceputul vietii ca Demonolatru.

Ritualul de Dedicare in schimb consta, in cazul Satanistului, in intentia sa de a-si dedica sufletul si viata pentru Satan. Reprezinta trecerea la un "nou sine" si inceputul vietii ca si Satanist.

Demonolatria, pe care o putem considera o ramura a Satanismului, este foarte asemanatoare in practica. Practica Demonolatriei poate fi impartita in doua categorii. Una este practica religioasa si alta este practica magica. Practica religioasa este categoria din care fac parte rugaciunile, ceremoniile si sarbatorile. Demonolatrii religiosi utilizeaza rugaciuni pentru imputernicire, devotement, comunicare cu divinitatea, spovedit sau multumiri. Contrara formei Crestine de rugaciune, rugaciunea Demonolatra nu consta in cerinte pentru mila sau orice alte cerinte. Pentru Demonolatru (ca si pentru Satanist), Divinitatea nu este aici pentru a ne oferi lucruri, ci pentru a nu ajuta sa devenim destul de puternici si intelepti ca sa luam singuri ceea ce avem nevoie. Acestia cer indrumarea entitatilor divine numite Demoni.

Riturile religioase si sarbatorile pot fi cele dedicate Demonului din secta, Matronului/Patronului sau casatorii, divorturi, inmormantari, botezuri si altele.

Altii au decis sa adauge practicii lor operatiuni magice pentru a-i ajuta in munca spirituala. Desi magia este uneori incorporate in Demonolatrie, nu este neaparat o parte din ea. Demonolatria este o religie flexibila. Nu este neobisnuit daca un practicant al Demonolatriei decide sa adauge anumite practice din diferite sisteme de credinta in munca lor. Demonolatria sustine experimentarea. Asta inseamna ca orice functioneaza este bun. Magia este pur si simplu o unealta pentru aceia care doresc sa isi condimenteze vietile cu mai mult decat simple rugaciuni si devotement. Dupa cum vad, este pentru cei care au depasit perioada de a cere ajutorul Demonilor.

Am decis sa nu vorbesc prea mult de practica Demonolatriei in acest articol, dar mai exista cateva puncte pe care vreau sa le ating aici inainte de a inchide acest subiect.

In magia demonica se obisnuieste ca un cerc sa fie construit in spatiul ritualului. Spre deosebire de ritualurile traditionale ale magiei ceremoniale, unde cercurile sunt facute pentru protectie, cercul in Demonolatrie este facut pentru a mentine si a echilibra energiile in ritual. Exista si ritualuri in care triunghiurile sunt construite unde toate cele noua divinitati sunt chemate (trei la fiecare colt). Aceste ritualuri exista pentru a crea o mai buna revarsare a energiei.

Ultimul lucru pe care doresc sa-l acopar in acest articol este tehnica de invocatie. Multa lume se intreaba cum pot sa invoce un demon. Pentru a invoca un Demon in stilul traditional se foloseste Enn-ul, sau o invocatie proprie, si se foloseste cutitul ritualic sau mana pentru a desena urmatorul desen in aer, incepand de la sageata si terminandu-se la punct:

. Incepe cu punctul cel mai apropiat de sageata cu Unsere, apoi vine Lucifer, apoi Flereous, apoi Verrine, apoi Belial, apoi Amdicious, apoi Leviathan, Satan si se termina la punct cu Eurynomous. UNELTE DE BAZA NECESARE PENTRU RITUALURILE SATANICE

1. Roba neagra, rosie, mov, gri sau alba, in functie de ritual. Daca roba nu este accesibila, se imbraca haine negre, indeajuns de confortabile, care vor fi purtate numai la ritualuri. Sau, daca este confortabil, se poate renunta la imbracaminte.2. Un cutit sau chiar o sabie pentru invocatii si pentru a trasa sigilii demonice in aer cu lama sau pentru a trasa cercuri pe pamant.3. Un potir sau cupa de otel sau argint. Pentru apa, vin sau alte lichide de baut.4. Un bol de otel sau argint pentru:

a) Arderea foilor continand rugaciuni, cerinte sau chiar sigilii demonice (asta se practica de obicei in Demonolatrie)

b) Arderea diferitor obiecte apartinand altor persoane, fie dusmani sau prieteni, pentru ritualuri de razbunare, iubire, sanatate etc. c) Pentru apa sfintita de Leviathan (intalnita in botezurile Satanice, unde apa este amestecata cu sangele celui botezat)

"* Consider ca si un pahar de cristal este potrivit, in cazul incare nu gasiti un bol de argint sau otel. Sau orice alt material rezistent la foc."

5. Un clopot. Este folosit pentru a purifica aerul si pentru a semnala inceputul si sfarsitul ritualului.6. Lumanari de diverse culori. Cele mai importante lumanari sunt cele negre, albe (sau un galben foarte deschis), albastru (albastru electric), rosu (o nuanta mai intunecata de red daca este posibil. Sangeriu) si maro (sau verde). Dimensiunea si forma nu conteaza.7. Suport de lumanari. Pentru a proteja altarul de la ardere sau de ceara.8. Foaie si stilou. Pentru a scrie cerintele care mai tarziu vor fi arse in focul lumanarii sau doar foi continand ritualuri pentru a fi citite in timpul ritualului.9. Jurnal/grimoire personal (carte magica). Sunt folosite pentru a scrie ritualurile, spiritele care urmeaza sa fie invocate sau care au fost invocate, toate informatiile despre demonul care urmeaza sa fie invocat, pentru a scrie poezie si rugaciuni satanice si pentru a scrie experientele legate de Satanism.* "Uneltele trebuie sa fie curatate si purificate odata pe an. Pentru asta se recomanda cutitul si apa calda pentru a inlatura ceara topita. Pentru a peria se foloseste pamant uscat, foc pentru a steriliza si apa pentru a clati uneltele. Apoi se lasa la aer pentru a se usca."

ALTARUL


(Altar satanist ^in Rom^ania - Flacara Neagra) ESTE NEVOIE DE O MASA PENTRU A FOLOSI PE POST DE ALTAR. SI NUMAI ALTAR ! NU SE MANANCA PE EA, NU SE PUN ALTE LUCRURI DECAT UNELTELE PENTRU RITUAL SI NU SE LASA ALTE PERSOANE SA UMBLE LA EL. ALTARUL ESTE FOARTE IMPORTANT PENTRU CA REPREZINTA O LEGATURA INTRE PRACTICANT SI SATAN (SAU DEMON). ALTARUL ESTE PRIMUL LUCRU PE CARE SATANISTUL TREBUIE SA-L INTRETINA. UN MATERIAL NEGRU ESTE NECESAR PENTRU A ACOPERI ALTARUL. MATERIALUL ESTE SPALAT DE MANA SIN U IN MASINA DE SPALAT IMPREUNA CU ALTE HAINE. DE PREFERAT, SE DECOREAZA ALTARUL SI PERETII CU DIVERSE SIMBOLURI SATANISTE. TRADITIONAL, PERETELE FRONTAL TREBUIE SA AIBA O PICTURA/DESEN, O REPREZENTARE A LUI SATAN SAU BAPHOMET, PENTRU A SERVI CA PUNCT DE CONCENTRARE IN RITUALURI. PE ALTAR (SAU SUB.. SAU INAUNTRU, DACA EXISTA SERTAR. IN CAZ CA ALTARUL NU ESTE DESTUL DE MARE PENTRU A AVEA TOATE UNELTELE PE EL, SE VOR PUNE DOAR CELE FOLOSITE LA ACEL MOMENT) VOR FI PREZENTE TOATE UNELTELE MENTIONATE MAI SUS. FELUL IN CARE UNELTELE SUNT PLASATE PE ALTAR DEPINDE DE CREATIVITATEA PRACTICANTULUI. ORISICUM, PENTRU A ARANJA UNELTELE CORECT PE ALTAR ESTE NEVOIE DE INTEGRARE IN SPATIUL DISPONIBIL IN ASA FEL INCAT SA NU FIE PREA AGLOMERAT IAR UNELTELE SAN U FIE PLASATE DISONANT. DACA ALTARUL ESTE DESTUL DE MARE, SE RECOMANDA PLASAREA A DOUA LUMANARI NEGRI PE FIECARE PARTE A ALTARULUI (LUMANARILE AR TREBUII SA FIE CAT DE MARI POSIBIL. LUMINA IN TIMPUL RITUALULUI TREBUIE SA PROVINA DE LA ACESTE DOUA LUMANARI SI NU DE LA BEC, LAMPA SAU ALTE SURSE ELECTRICE). IN MIJLOCUL ALTARULUI TREBUIE SA FIE ORI O LUMANARE CARE ESTE FOLOSITA SPECIAL PENTRU RITUALUL RESPECTIV (DE EXEMPLU, LUMANAREA PENTRU SATAN SAU PENTRU DEMONUL INVOCAT) SAU O LUMANARE MOV SAU NEAGRA. ACEASTA LUMANARE ESTE PLASATA IN CENTRU PENTRU CONCENTRARE SI ARDEREA DIFERITOR FOI SI MATERIALE. IN FATA ACESTEI LUMANARI SE POATE AMPLASA CUPA SAU BOLUL IN CARE SE VOR ARDE MATERIALELE. PE PARTEA STANGA TREBUIE SA FIE ORI CUTITUL, SAU DACA EXISTA SUPORT PENTRU CUTIT SE PLASEAZA ACOLO IAR IN SCHIMBUL CUTITULUI SE VA PUNE JURNALUL. PE PARTEA DREAPTA A ALTARULUI SE VOR PUNE FOILE SI STILOUL.

* "Multi Satanisti nu pot avea un altar in casa deoarece traiesc cu persoane de alta religie care nu sunt de acord cu Satanismul si credintele lor. Astfel, recomand un mic altar portabil. Altarul trebuie tratat cu respect. Dupa ce a fost folosit se va sterse si se va impaturi, iar apoi se va ascunde undeva unde nimeni nu il va gasi. "

MAI MULTE DESPRE RITUALURI


Dupa cum spuneam, ritualurile sunt importante in Satanism. Ele reprezinta practica credintei. Un ritual va functiona garantat atat timp cat este facut din inima. Pentru a face un ritual practicantul trebuie sa creada in sine si in rezultat. Un ritual se face cu seriozitate maxima, fara constrangere. Daca, din cauza fricii, emotiilor, nesigurantei sau oricarui alt factor practicantul face o greseala si da peste cap intregul ritual, nu este motiv de panica. Acesta se va concentra si va continua ritualul. In timp acesti factori interni si externi nu vor mai fi o problema. Totul se invata in timp. Dar este nevoie ca practicantul sa isi uite acele emotii si sa fie sigur si prompt in ceea ce face.

Dupa un ritual se pot astepta:


- Coincidente bizare care iti vor da incredere in ceea ce ai facut- Indrumare personala ferma- Vise in care apare solutia unei probleme sau raspunsuri la intrebari- Rezolvarea unei probleme intr-un mod misterios si impresionant.- Vise in care apar Demoni- Voci indrumatoare

* "Satan indruma/ajuta/invata/etc pe fiecare in felul in care El decide. Astfel, experientele pot diferi de de la un Satanist la altul."

EXECUTIA DE BAZA A UNUI RITUAL


"INFORMATIA URMATOARE ESTE INSPIRATA DIN CARTEA COMPLETE BOOK OF DEMONOLATRY DE S.CONNOLLY."

RITUALUL CONSTA IN TREI PARTI UNIVERSALE ACCEPTATE DE TOATE SCOLILE OCULTE. ACESTEA SUNT INCEPUTUL/DESCHIDEREA, MIJLOCUL SI SFARSITUL/INCHIDEREA.

" INCEPUTUL - Invocarea/invitatia entitatii (entitatilor) pentru a intra in ritual. In Demonolatrie, un cerc elemental este creat pentru a invoca Demonii Belial pentru Nord/Pamant, Lucifer pentru Est/Aer, Flereous pentru Sud/Foc si Leviathan pentru Vest/Apa. Satan poate fi de asemenea invitat ca fiind al cincilea element, sau izvorul din care toata energia se revarsa. De asemenea, in Demonolatrie, practicantii aleg sa foloseasca enn-ul, un tip special de invocatie demonica intr-o limba necunoscuta. " Retineti ca in Demonolatrie evocarea sugereaza chemarea unui Demon in manifestare fizica impotriva vointei lui in timp ce invocatia este o rugaciune de cerere a Demonului pentru prezenta si pentru a sfinti ritualul. Un Satanist/Demonolatru foloseste invocatia, din respect pentru demoni."

" MIJLOCUL - Mijlocul este literalmente "Definitia" ritualului. Este corpul ritualului si este partea in care adevarata munca magica si religioasa ia loc. Aici se ajunge la scopul ritualului. (ex. magie, invocatie, veneratie, blesteme, dedicare/pacturi etc.)"

" SFARSITUL - Sfarsitul ritualului este cand toata munca se termina si ajungi sa indepartezi Demonii si sa le multumesti pentru prezenta. In esenta le spui invitatilor (panteonul tau personal) ca apreciezi ca au venit sa te ajute, iar acum ii conduci la usa ca si cum ai face cu un musafir. Lumanarile sunt stinse. Se strange si asa mai departe. Mai exista si URMARIREA RITUALULUI. Dupa ritual sau magie, nu poti sta pur si simplu sa astepti marirea salariului sau ca un nou loc de munca sa iti cada in poala. Trebuie sa participi active in magie si ritual pana cand apare rezultatul. Acea participare inseamna sa mergi la munca la timp si sa arati sefului ca esti competent si ca meriti o marire de salariu. Inseamna ca trebuie sa te duci si sa depui cv-uri."

Origin: pagan-space.blogspot.com